Pitali smo AI: Šta je najbolji izbor za početak IT karijere – drugi deo - Code Edu
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
14.08.2023

Pitali smo AI: Šta je najbolji izbor za početak IT karijere – drugi deo

Dobrodošli u nastavak naše analize aktuenih trendova u IT svetu. U prvom delu bloga, pitali smo popularni AI alat, ChatGPT, da nam pruži više informacija o dugogodišnjoj dominaciji Pythona i Jave. Danas, nastavljamo ovaj razgovor i upuštamo se u nove, zanimljive teme Front-End razvoja i QA i testiranja. Pročitajte zašto su ova polja sjajan izbor za početak jedne uzbudljive i sigurne IT karijere. 

  

Front-End  

U digitalnom dobu, Front-End je magični štapić koji čini da tehnologija oživi a korisnici dobiju sjajno iskustvo. Više o Front-Endu reći će nam neko ko zna više od 100 programskih jezika.  

Code: Šta je to u Front-End razvoju što bi privuklo osobu koja menja svoju karijeru?  

ChatGPT: Zamislite da ste bavite načinom na koji ljudi komuniciraju sa digitalnim proizvodima. Vaš zadatak je da napravite jednostavne, intuitivne i vizuelno primamljive aplikacije, koje pružaju zadovoljstvo korisnicima širom sveta. To je u isto vreme i umetnost i nauka rasporeda i odnosa boja, fontova, animacija i mnogo čega drugog.  

Ali, ne radi se samo o dizajnu. Radi se o oživljavanju vašeg dizajna pomoću koda. Svaki red koji napišete transformiše korisnički interfejs, omogućavajući vam da vidite kako se magija odvija u realnom vremenu.  

Ostati u toku je ključno u ovoj oblasti, sa novim alatima i okvirima kao što su React.js i Vue.js koji održavaju vaš rad svežim i uzbudljivim. Osim toga, porast popularnosti različitih digitalnih platformi čini da su Front-End programeri veoma traženi u različitim industrijama.  

Štaviše, rad front-end programera se proteže izvan njihovih ekrana. Saradnja sa dizajnerima, Back-End programerima i menadžerima proizvoda čini ovaj posao dinamičnim, takođe poboljšavajući vaše međuljudske i komunikacijske veštine.  

U suštini, Front-End razvoj nudi jedinstveni spoj kreativnosti, rezultata, kontinuiranog učenja i različitih mogućnosti. Za one koji menjaju karijeru, ovo je uzbudljiva i kreativna ulaznica u IT svet.  

  

  

Testiranje & QA  

Razumevanje QA i testiranja je slično sagledavanju celokupnog procesa razvoja softvera, što početnicima pruža neprocenjivo iskustvo. Zašto je ovo slučaj, saznaćemo u narednom odgovoru. 

Code: Kako sticanje veština testiranja softvera može koristiti mojoj budućoj IT karijeri?  

ChatGPT: Kroz ulogu profesionalnog testera ili QA, možete se upoznati sa svim stranama razvoja softvera. U interakciji sa projektnim menadžerima, programerima, a ponekad i klijentima, možete videti kako se svaki komad slagalice uklapa u izradu konačnog proizvoda – što je od neprocenjivog značaja u tehnološkom svetu.  

  

Suština vašeg posla je identifikacija problema i ponekad nuđenje rešenja, što pomaže da razvijete svoje veštine rešavanja problema. Deo vaše uloge uključuje i sagledavanje proizvoda iz ugla korisnika, kako bi učinili da softver bude jednostavan za korišćenje.  

Tokom testiranja, verovatno ćete naučiti dosta o različitim tehnologijama, programskim jezicima i alatima, što je takođe od velikog značaja za IT početnike. Da ne zaboravimo, dobri testeri i QA profesionalci su uvek traženi na tržištu, što obezbeđuje sigurnost posla i čvrstu osnovu za dalju IT specijalizaciju.  

Ukratko, ovladavanje testiranjem vam daje široku perspektivu i svestrani set veština, što ga čini neverovatnom lansirnom platformom za vašu IT karijeru.  

  

Sledeći korak?  

  

Nakon što smo sagledali neke od najpopularnijih IT oblasti uz pomoć veštačke inteligencije, vreme je da razmislite o svom sledećem potezu. Ova jesen je savršeno vreme da se upustite u učenje novih veština, a za to nema boljeg načina od Code IT obuka.  

Tokom naših kurseva, ne samo da učite nove veštine – već započinjete karijerno putovanje u industriju u kojoj prilika za zaposlenje ima na pretek. Naš nastavni plan i program je kreiran da ponudi širok spektar opcija, koje odgovaraju svakom nivou interesovanja i sposobnosti. 

Svaki od naših kurseva je pažljivo osmišljen tako da bude u skladu sa trenutnim trendovima u industriji i potrebama tržišta. Obezbeđujemo da svaki naš polaznik dobije personalizovanu pažnju koja im je potrebna, zajedno sa praktičnim iskustvom koje vam prenose eminentni stručnjaci. 

Nemojte samo sanjati o uspešnom prelasku u IT industriju, već pretvorite to u stvarnost uz Code. Napravite najbitniji karijerni korak ove jeseni – prijavite se za naše otvorene kurseve po promotivnim cenama i oblikujte budućnost kakvu ste oduvek zamišljali. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *