Front-end: prilika za tvoj front-beginning - Code Edu
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
31.01.2022

Front-end: prilika za tvoj front-beginning

Da li si se ikada zapitao zašto tvoj omiljeni vebsajt baš tako izgleda, kako on funkcioniše i da li je bilo komplikovano napraviti ga?

Sve što vidiš na Internetu, napravljeno je uz pomoć front-end razvoja: svaki link, dugme, interfejs, ili animacija, kao i članak koji upravo čitaš.

Stručnjake koji se bave ovim razvojem, nazivamo front-end developerima. Njihovo zaduženje je da sadržaj veb stranica bude skladan i funkcionalan, da nema grešaka, kao i da veb sajt izgleda isto na različitim platformama i pretraživačima.

 

Poslovi front-end developera su jedni od najtraženijih u IT industriji, sa dobrim razlogom – relevantna istraživanja pokazuju nam da će potražnja za veb stručnjacima naglo rasti u narednoj deceniji, i to mnogo brže od većine drugih zanimanja. Ako razmišljaš o promeni karijere, ovo je jedna od najsigurnijih opcija za dobro plaćen posao budućnosti.

 

 

 

 

 

 

Dakle, kako da u 2022. zakoračiš u novu, uzbudljivu karijeru i postaneš front-end developer?

Prvi korak je da savladaš neke od osnovnih veština. Postoje tri primarna jezika kojima se kodiraju veb sajtovi i aplikacije – HTML, CSS i JavaScript.

 

Za početak svake front-end karijere, neophodno je da najpre savladaš HTML i CSS, pomoću kojih se grade veb stranice. Dobra vest je da funkcionalno i praktično radno znanje o ovim jezicima u CODE centru za IT obuke možeš steći za samo nekoliko nedelja.

 

JavaScript je treći neophodan element, koji ti omogućava da veb stranicama dodaš neverovatno mnogo funkcionalnosti. Takođe, JavaScript je jedan od najpopularnijih i najkorišćenijih programskih jezika na svetu, tako da je veoma važno naučiti ga kao osnovu za dalji razvoj tvojih IT veština.

 

Osim funkcionalnog znanja programskih jezika i tehnologija, postoji jedna stvar koju svi front-end developer moraju da imaju, a to su odlične veštine rešavanja problema. Od pronalaženja načina kako najbolje implementirati veb dizajn, ispravljanja grešaka, do uklapanja tvog koda sa onim koji je napisao drugi developer, jako veliki deo front-end razvoja se svodi na kreativno rešavanje problema.

 

Ako si zainteresovan da se baviš poslom koji nikada ne prestaje da bude zanimljiv, na kom možeš da ispoljiš svoju kreativnost i originalnost, a da pritom budeš veoma dobro plaćen – na pravom si mestu. CODE front-end development obuka je dizajnirana da ti pruži sve neophodne veštine za početak nove karijere u razvoju veb stranica i aplikacija. Ne propusti priliku da postaneš deo CODE centra: upis na obuku je otvoren do 14. februara i čeka baš na tebe!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *