CODE centar za IT obuke | Front-End Development
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00

Želiš da postaneš
Front-End Developer?

Obuka traje 5 meseci i podeljena je na 200 časova. Ako želiš da stvaraš kvalitetan sadržaj na vebu, Front-End je pravi izbor za tebe. Svaki čas obuke se snima i dostupan je polaznicima 24/7.

Zašto Front-End?

%

je predviđanje porasta potražnje za Front-End developerima od 2014. do 2024.

%

je procenat korišćenja JavaScript jezika u odnosu na sve ostale programske jezike

%

kompanija u potražnji za developerima traže one koji znaju JavaScript

Front-End
Development

Preko polovina svetskog stanovništva ima pristup internetu. Bezbroj ljudi svakodnevno posećuje nepregledan broj stranica na vebu. Uspešnost i posećenost stranica zavisi od njihove funkcionalnosti, strukture i izgleda. Front-end developer je osoba koja brine o sve tri stvari.

 

Strukturu definiše kroz HTML, izgled kroz CSS i sve funkcionalnosti pomoću JavaScripta. Rezultati kvalitetnog front-end developera mogu biti neverovatni. Danas postoje i čitave igrice koje se igraju u browseru bez potrebe da se bilo šta preuzima sa veba i instalira na računaru. To je moć kombinacije ova tri jezika.

 

Programeri koji se bave razvojem Front-End-a, moraju da razmišljaju o krajnjim korisnicima. Koriste pomenute, kao i druge programske jezike i alate kako bi stranice na vebu napravili što privlačnijim za krajnje korisnike. Kako je internet još uvek fokusiran na krajnje korisnike – nas ljude, ovo znanje ima sve izglede da bude upotrebljivo još jako dugo.

obuke-section-1-bedge-min

R. BROJ
Teme
Fond Časova
1.
Introduction to Web programming
12
2.
IDE (Notepad++, Visual Studio Code)
6
3.
HTML
24
4.
CSS
24
5.
Code Repositories & VCG Git
2
6.
JavaScript
84
7.
React / Angular / Node.js
24
8.
Code Review Process, Code Refactoring
12
9.
Unit Testing, TDD
12
10.
Final exam
/

ukupno časova: 200

Sadržaj obuke

Bojan-Brkic

„Iskustvo sa Code-om mi je fenomenalno zato što sam već posle tri meseca dobio priliku za praksu u Comtrade-u, a kasnije su me i zaposlili, pošto sam se dobro pokazao. Neko vreme sam išao istovremeno i na praksu i kurs i tu su mi zaista izašli u susret; onim danima kada imam časove, dolazio sam na praksu u jedanaest, a kada nisam imao kurs, bio sam tu osam časova kao i svi ostali zaposleni. Svašta sam naučio zahvaljujući Code-u i praktičnom radu i radujem se daljem napretku! I najbolje za kraj – šta mislite ko je razvio ovaj sajt? ;)“

Bojan Brkić (28)

Iskustva
polaznika

Upis je
u toku!

obuka

Front-End Development

redovna cena (eur)

1770

PROMOTIVNA CENA ZA PLAĆANJE NA 6 RATA (EUR)

1320

PROMOTIVNA CENA ZA PLAĆANJE u celosti (EUR)

1200

*Cene u evrima se obračunavaju prema srednjem kursu NBS.