Mob. + 381 65 2096 852 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
27.07.2021

Čista petica: 5 rastućih oblasti za sjajnu IT karijeru

Želite da promenite profesiju i uđete u IT svet, ali niste sigurni koje veštine su vam potrebne da započnete novu karijeru. Tehnologija je široko polje i postoji mnogo zanimljivih pravaca i oblasti koje mogu biti vaš prioritet. U ovom blogu, CODE centar za IT obuke razmatra koja to različita IT područja trenutno imaju najveći potencijal za dobru zaradu i siguran posao, kao i koje veštine su potrebne da bi se njima ovladalo.

Sigurni smo da ne možete da pogrešite ako odaberete jednu od ovih 5 IT oblasti i u njima počnete da gradite svoju budućnost:

 

  1. Veštačka inteligencija

Veštačka inteligencija, ili AI, ubrzano menja moderan IT pejzaž, čineći današnjicu uzbudljivom za programere koji žele da probaju nešto novo. Rast zapošljavanja za stručnjake iz oblasti inteligencije porastao je za čak 32% između 2019. i 2020. godine. Zbog sve veće primene i usvajanja ovog tipa tehnologije u različitim oblastima, AI specijalisti su veoma cenjeni i dobro plaćeni. Ovo nas nimalo ne čudi, ako znamo da danas čak 43% kompanija koristi neki oblik veštačke inteligencije u svom radu.

AI se fokusira na dizajniranje i kreiranje mašina koje će oponašati rad ljudi, za šta je potrebno znanje jednog od najkorišćenijih programskih jezika i apsolutnog favorita u ovoj oblasti – Python-a.

 

  1. Mašinsko učenje

Ovo je jedno od najinovativnijih i najuzbudljivijih polja budućnosti, što ga čini i potencijalno najprofitabilnijim. Od glasovnih asistenata kao što su Siri i Aleksa, čet botova, do samovozećih automobila, primene mašinskog učenja su mnogobrojne. Danas se čak koristi i za predviđanje verovatnoće zaražavanja pacijenta COVID-19 virusom, kao i za brži razvoj lekova.

Mašinsko učenje može se primeniti na svaku industriju, uključujući zdravstvo, obrazovanje, finansije, i mnoge druge. Mogućnosti je bezbroj, a svoje veštine mašinskog učenja možete primeniti na ulogu koja odgovara vašoj ličnosti i interesovanjima. Ako vas zanima ova oblast, preporučujemo da pogledate naše, Java, C#, Python i JavaScript obuke.

 

  1. Nauka o podacima i analitika

Obrazovanje, finansije, zdravstvo, razvoj softvera – danas svi zavise od podataka. Zato, ne iznenađuje činjenica da je pozicija Data scientist ocenjena kao treći najbolji posao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predviđa se da će prihodi uzrokovani primenom nauke i analitike velikih podataka porasti na 19,4 milijarde u 2026. godini, što čini stručnjake u ovoj oblasti neprocenjivim za kompanije. Naš predlog obuke koja će vam omogućiti da ovladate ovim veštinama je Querying MS SQL Server, gde ćete naučiti osnove pisanja upita, funkcija i procedura neophodnih za dalji napredak u ovoj karijeri.

 

  1. Cloud Computing

Sve više kompanija prelazi sa klasičnih servera na cloud rešenja. Takođe, sve veći broj proizvoda i usluga danas se nalazi „na oblaku“. Ovo nam ukazuje da će veštine cloud arhitekture biti veoma tražene u narednim godinama.

Iz tog razloga, posebnu pažnju u CODE centru posvetili smo upravo ovoj oblasti. Pored programskih jezika, našim polaznicima nudimo i ASP.NET obuku. Ova tehnologija kompanije Microsoft prvi je izbor za veb aplikacije u državnim i finansijskim institucijama, energetskoj i medicinskoj industriji, a sastavni je deo i najprometnijih komercijalnih sajtova kao što su Amazon i eBay.

 

  1. Razvoj mobilnih aplikacija

Danas u svetu ima 3,8 milijardi korisnika pametnih telefona i taj broj nastavlja da raste svake godine. To znači da kompanije koje žele da ostanu relevantne moraju da razvijaju mobilne aplikacije. Posedovanje veština za njihov razvoj otvara vam put da ih razvijate i za druge, ali i da gradite i razvijate sopstvene poslovne ideje – što je idealna situacija za sve one koji gaje preduzetnički duh. Nećete pogrešiti ako naučite JavaScript ili Python, a mi vam preporučujemo da pogledate i šta vam sve nudi PHP Development obuka.

 

Bez ikakve sumnje, oni koji žele da imaju dugotrajnu i profitabilnu karijeru, odlučiće se za neku od navedenih oblasti. Iskoristite ove rastuće trendove i upisom u naš IT centar osigurajte uspešnu budućnosti!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *