BLOG | Želiš da promeniš karijeru? Evo zašto treba da izabereš IT!
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
30.08.2019

Želiš da promeniš karijeru? Evo zašto treba da izabereš IT!

Osećaš se kao stranac u svojoj struci? Oduvek si želeo da radiš nešto što voliš, a stvarnost je ispala malo drugačija. Imaš osećaj kao da te neko primorava da se svako jutro budiš i ideš na posao, gde te čeka uvek isto – dosada i neispunjenost, plus previše stresa. Kao da to nije dovoljno (loše), sve bi to bilo podnošljivo da se tvoj posao plaća zadovoljavajuće, ali ni na tom polju tvoj posao zaostaje. Ako se pronalaziš u ovom opisu, vreme je da razmisliš dokle ćeš dopustiti da ti život izgleda ovako i šta čekaš da ga promeniš.

 

 

Naravno, na svakom poslu postoje problematični periodi, monotoni i trenuci kada pomisliš „dosta mi je svega!“ – to je normalna stvar, čak i kad radiš posao iz snova. Međutim, kada dođeš do ovakvih misli, treba se zapitati da li te struka u kojoj si čini srećnim i da li ima uslova za napredak. Koliko ti je prostora dato za razvijanje i da li je to uopšte moguće u kompaniji u kojoj sada radiš.

 

Činjenica je da živimo u vremenu velikih promena, gde glavnu ulogu igra IT. Sve se digitalizuje, automatizuje i veštačka inteligencija je sve naprednija. Samim tim, novi poslovi nastaju dok mnogi stari nestaju. Mnogi programerski poslovi nastaju kao posledica i podrška ovim velikim promenama. Ako ti trenutna struka ne daje mnogo prostora za manevar, možda treba razmisliti o prelasku u IT sektor.

 

Kažu da ne treba juriti za novcem, već za onim što te čini srećnim. Programiranje nije za svakoga i onaj ko ga ne voli, neće biti zadovoljan radeći ove poslove bez obzira na to koliko su dobro plaćeni. Činjenica je da programerski poslovi nude mnogo prosperitetniju budućnost, ali sve to pada u vodu ako nisi spreman da se potpuno posvetiš pisanju koda i učiniš ga svojom budućom profesijom.

 

Ako ipak jesi, i ako je tvoj odgovor na sva ova pitanja DA, seti se da promena karijere zahteva određena odricanja. Sasvim je normalno biti pomalo zastrašen ovim…

 

 

Svaka promena je stresna jer zahteva da izađeš iz zone komfora (ma kakva ona bila u određenom slučaju). Svako ko počinje da uči nešto novo, mora da izdvoji vreme da se tome maksimalno posveti. Lako bi bilo da neko može znanje da ti “ubaci u glavu”, ali ne može. Ono što neki mogu bolje od drugih je da ti pomognu na putu savladavanja.

 

U Code centru za IT obuke obrazovne programe su pisali profesionalci, koji su radili za velike internacionalne projekte i kompanije kao što su CERN, Ryanair, Vanderlande, Citrix, Nutanix i mnoge druge. Okruženje Comtrade tehnološkog centra i podrška predavača sigurno će te izvesti na pravi put, ako odlučiš da se posvetiš novoj karijeri i uđeš u IT.

Odluka je tvoja, učini prvi korak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *