prijavi se
< Nazad
31.12.2018

Svi za Javu, Java za sve

Obuka za Java Developera se u našem centru pokazala kao najpopularnija i to u svim našim dosadašnjim ciklusima. Razlog su naravno dobra perspektiva po završetku obuke, ali i odlični uslovi i izvrsni predavači u našem centru.

 

Java je programski jezik koji je prilagodljiv skoro neograničenom broju platformi, zbog čega mu je upotreba izuzetno rasprostranjena. Java Virtual Machine –  skraćeno JVM – omogućuje da se programi pisani u Javi koriste na bilo kom operativnom sistemu.

 

Pomoću Jave se kreiraju aplikacije za kompjutere, veb stranice, a ona predstavlja i osnovu aplikacije za Android. Povrh toga, koristi se i u razvoju Interneta stvari (IoT) upravo zbog svoje prilagodljivosti. Kako je internet stvari u začetku, punu meru primene Jave u IoT-u ćemo tek videti.

 

 

Dosadašnji utisci o kursu

Utisci naših polaznika su svi izuzetno pozitivni, ali nas je jedan naročito obradovao. Naime, u razgovoru sa Vukom, jednim od polaznika prošlogodišnjeg ciklusa, saznali smo da postoji dodatni razlog zbog kog je izuzetno zadovoljan stečenim znanjem. Rekao nam je da je morao da se potpuno posveti učenju, i da je odvajao više sati za vežbanje kod kuće u danima kada nema časove kod nas, a i ponekog od onih dana kad je dolazio kod nas, ali i da je on to svoje zalaganje inovirao. Vežbao je u paru.

 

Imao je zadatak da, posle kursa, kao završni rad, napravi IM aplikaciju. U tome mu je pomogla devojka sa kojom živi, inače geodeta po zanimanju. Kao što bi svako, pitali smo ga otkud to da je ona umela da mu pomogne. Odgovor je u tome da je on dovoljno dobro savladao gradivo i stekao dovoljno znanja da je tokom kursa uspeo i nju da nauči osnovama programiranja u Javi.

 

 

Neočekivani rezultati

To predstavlja korak dalje od onoga što je prvenstveni cilj naših obuka – da svaki upisani pojedinac savlada materiju u dovoljnoj meri da može svoj život da preusmeri ka novom zaposlenju. U ovom slučaju, Vuk je uspeo da savlada materiju toliko da to znanje može da širi dalje.

 

Sigurni smo da ima još ovakvih slučajeva i srećni smo što u tolikoj meri možemo da doprinesemo IT sektoru u Srbiji i, naravno, svakom našem polazniku. S obzirom na to da novi ciklus obuka počinje već u januaru, po promotivnim cenama, pravi je trenutak da razmislite o upisu na najpopularniju obuku u Code centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *