Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
24.09.2019

РЕЦЕПТ ЗА КОДИРАЊЕ: Kафана код Ћ++

Nešto novo na domaćoj IT sceni i lepa vest sa naših IT obuka. 😊

 

Kompanija Quantox je nedavno organizovala događaj na kome je prezentiran programski jezik na srpskom – na ćirilici – simpatično nazvan ћ++ (ћ плус плус).

 

Programski kod se piše ćirilicom, a korišćenjеm plugin-a sе takav kod prepisuje u standardni JavaScript kod i izvršava.

 

Kao deo prezentacije nove programske sintakse, pozvani su developeri i svi zainteresovani da napišu što originalniji programski kod na ćirilici. Grupa koja se, trenutno, nalazi na obuci za PHP programiranje u organizaciji Code by Comtrade Centra za IT specijalizaciju, na nagovor svog predavača, Bojana Pejkovića, osmislila je i realizovala jedan timski projekat i poslala ga uz prijavu za takmičenje. Projekat je, prigodno, nazvan “Кафана код ћ++“  i podrazumevao je pisanje kompletnog koda na ćirilici.

 

Organizatori su jednoglasnо odlučili da је pobednik ovog zanimljivog takmičenja timski rad  “Кафана код ћ++“!

 

Osim rada sa novinama, koji su svakodnevna pojava u IT svetu, polaznici su imali lepu priliku da se oprobaju u timskom radu, kako u delu osmišljavanja tako i realizacije ideje. Nakon ovog inspirativnog izleta, polaznici su se vratili PHP-u, bazama podataka, i svim ostalim temama koje su sastavni deo programa obuke.

 

Svaka čast!  Čestitamo grupi i predavaču na uspehu i nadamo se novim lepim vestima.

 

U međuvremenu, možeš da odeš na: http://www.pejkovicbojan.com/phpgrupa2/ i dobiješ inspiraciju – i za kuvanje i za kodiranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *