Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
13.09.2019

PHP: jezik koji svi razumeju

Jednostavno, PHP je trenutno jedan od najpopularnijih i najmoćnijih skriptnih jezika. Danas preko 20 miliona web sajtova radi na serverima sa instaliranim PHP-om, a njihov broj iz dana u dan raste. Neki od najposećenijih sajtova na svetu, kao što su: Facebook, Yahoo, Wikipedia, WordPress, izrađeni su upravo u PHP-u, što samo po sebi govori o tome koliko je danas važno poznavanje ovog programskog jezika.

 

PHP je već godinama jedan od vodećih među jezicima koji se koriste u marketingu i dizajnu. Moderne kompanije, start up-ovi i mala i srednja preduzeća danas očekuju mnogo više od svog online prisustva u javnom prostoru, a to zahteva dinamične, interaktivne aplikacije. Upravo je PHP idealan za pisanje takvih programa i izradu svih vrsta internet funkcionalnosti, od jednostavnih, „malih“ aplikacija do web prodavnica, portala i content management sistema.

 

Takođe, programerima širom sveta odgovaraju PHP fleksibilnost, brzina i lakoća upotrebe. Velike mogućnosti, razumljiva sintaksa i podrška za razne operativne sisteme i web servere učinili su ga idealnim za brzi razvoj web aplikacija i sistematsko kreiranje složenih internet sistema. Pri tome, alati za rad u PHP-u su besplatni, jer možeš da ih preuzmeš sa interneta i počneš da programiraš u roku od desetak minuta, naravno, ako pre toga uspešno započneš PHP obuku.

 

Da sumiramo: PHP poslova uvek ima, a programski jezik PHP se relativno brzo uči (pažnja: ne očekuj da ćeš za jedan vikend postati vrhunski programer, ali od takvih ćeš svakako učiti u Code centru). Može se reći da je PHP programiranje pravi izbor za početnike koji žele da kreiraju sajtove svih vrsta, jer otvorenost web platforme i dostupnost web poslova omogućavaju da za kratko vreme stekneš reference i iskustvo koji se traže prilikom zapošljavanja.

 

U svakom slučaju, PHP predstavlja dobro ulaganje, pa ako si zainteresovan, dođi na razgovor u Code centar. Za početak je dovoljno samo da uložiš malo svog vremena, a mi ćemo ga uvek pronaći kako bismo odgovorili na sva tvoja pitanja.

 

Procenat web sajtova koji kombinuju različite serverske programske jezike
(Napomena: web sajt može da koristi više serverskih programskih jezika).
Izvor: W3Techs.com (2015)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *