Najbolji polaznici prvog ciklusa obuka Code Centra na praksi u Comtrade-u - Code Edu
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
13.06.2018

Najbolji polaznici prvog ciklusa obuka Code Centra na praksi u Comtrade-u

Nedostatak iskustva je opšti problem ljudi koji traže posao po završetku škole, fakulteta ili obuke. Muči ih začarani krug: “Kako da steknem iskustvo, ako niko nije voljan da me zaposli?”

 

Rešenje je u stručnoj praksi.

 

Mi u Code centru radimo na tome da ovaj problem rešimo i pre nego što nastane. Naši najbolji polaznici dobijaju priliku da steknu iskustvo kroz stručnu praksu u profesionalnom IT okruženju,  učešćem na realnim projektima u kompanijama Comtrade Grupe. Trenutno se 10 polaznika prvog ciklusa, sa različitih obuka Code centra, nalazi na praksi u nekoliko kompanija Comtrade Grupe.

 

Na početku prakse za polaznike Code-a, organizovali smo obuku za Agilnu metodologiju, razvoj softvera i SCRUM, po kojima se radi na svim velikim projektima Comtrade-a.

 

Stručna praksa daje polaznicima mogućnost da primene znanje koje su stekli u toku obuke. Istovremeno, obogaćuje i celokupno iskustvo polaznika i time zaokružuje i samu obuku.

 

Na primer, radeći na realnim projektima unutar kompanija Comtrade Grupe, polaznici stiču iskustvo o timskom radu, razvijaju interpersonalne veštine, uče odnose unutar jedne poslovne strukture, pomažu jedni drugima i unapređuju sebe i svoje veštine. Sve to rade u pravom poslovnom okruženju, gde je tempo rada brz i gde svaki novi zadatak donosi novo iskustvo. Praksa u takvom okruženju polaznike dodatno motiviše, razvija i priprema za profesionalni život i dalju karijeru.

 

Njihov rad na ovim projektima se odvija uz pomoć i kontrolu mentora, iskusnih softverskih inženjera i Project Managera, zaposlenih u Comtrade-u.

 

Dodatna pomoć i podrška dolaze od predavača koji predaju na specijalističkim obukama u Code centru, koji se trude da njihovo angažovanje u toku obuka rezultira najboljim mogućim ishodom – zapošljavanjem polaznika.

 

Nakon dvomesečne prakse, predviđamo da rukovodstvu Comtrade-a i Code Centra naši polaznici prezentuju realizovani softver, kao konačni dokaz da su savladali znanja i da su u stanju da ga primene na realnom projektu.U toku su pripreme letnje prakse za polaznike iOS Development obuke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *