prijavi se
< Nazad
06.02.2018

IT obuke Code centra od marta i u Kragujevcu

Dok je prvi ciklus obuka ulazio u završnicu, pozivi telefonom i poruke pokazivali su da Code centar izaziva zanimanje i izvan Beograda. Najviše upita bilo je iz Kragujevca. Krenuli smo na put.

 

Jednodnevnom posetom članica našeg tima Kragujevcu, u jesen prošle godine, počeli smo pripreme za brzu realizaciju obuka koje bismo držali u tamošnjoj poslovnoj zgradi Comtradea.

 

Kako najveće interesovanje vlada za dve specijalizacije –  Junior Front-End Developer, odnosno Junior Java Developer–  odlučili smo da, u martu 2018. godine, te dve teme startuju i u Kragujevcu.

 

Broj polaznika smo i u Kragujevcu ograničili na 12 po grupi, jer to obezbeđuje optimalan rad na časovima i omogućava predavačima da se posvete svakom polazniku pojedinačno, po potrebi.

 

Naša matična kompanija Comtrade već nekoliko godina uspešno radi u Kragujevcu i zapošljava ambiciozne i vredne ljude, obrazovane i formalno i neformalno za IT zanimanja. Naime, pre nepune četiri godine, Comtrade je u Kragujevcu otvorio novi centar za razvoj softvera i odmah zaposlio 200 IT inženjera iz grada i okoline.

 

To je bio najkrupniji korak u Comtradeovoj aktivnosti vezanoj za ovaj kraj, koja je otpočela još 2006. godine, kroz kupovinu jedne lokalne IT kompanije. Kasnije je Comtrade nastavio svoje prisustvo, kroz podršku Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu i različitim studentskim i đačkim aktivnostima sa fokusom na IT, kao što je prvo republičko takmičenje u programiranju robota.

 

Svakog leta, Comtrade i u Kragujevcu organizuje dvonedeljnu letnju školu programiranja EDIT, koja je otvorena i besplatna za 10 – 15 najboljih studenata kragujevačkog univerziteta. A ljubitelji programiranja znaju i da je, u poslednje dve godine, kragujevačka ShareIT zajednica priredila više od 15 dobro posećenih meetupa, upravo u zgradi Comtradea.

 

I najzad, pokretanjem ovih četvoromesečnih specijalizacija, i Code centar se pridružuje obrazovnoj strategiji Comtradea i pruža šansu Kragujevčanima koji su zainteresovani za IT, a nisu do sada sistematično učili i radili u toj oblasti, da nauče nove veštine i priključe se rastućoj informatičkoj zajednici u Srbiji.

 

vAko ste zainteresovani za ove obuke, popunite prijavu ovde na sajtu. Ako imate pitanja, zovite nas telefonom u radno vreme, od ponedeljka do petka, na brojeve: +381 11 2015 619, +381 11 2015 500 i +381 65 2096 682, e-porukom na info@code.edu.rs ili preko naše stranice na Facebooku.

Komentari

2 thoughts on “IT obuke Code centra od marta i u Kragujevcu

  1. Zirojević Gordana says:

    Junior Java Developer

  2. Slavisa Marinkovic says:

    Da li mogu svi da se prijave, postoji li neki kriterijum. Interesuje me front developer, hteo bih da se obucavam u javi i androidu. Imam 43 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *