prijavi se
< Nazad
24.08.2018

Polaznici naših iOS obuka uskoro završavaju praksu u Comtrade-u

Od početka jula, polaznici dva ciklusa naših obuka za iOS programere su u Comtrade-u sticali praktično iskustvo u pravljenju aplikacija za iOS. Kako se ta dvomesečna prilika bliži kraju, oni će vrlo skoro biti na raspolaganju potencijalnim poslodavcima.

 

Cilj prakse je da polaznici, zahvaljujući osnovnom znanju koje su dobili od predavača i prema smernicama iskusnih kolega iz Comtradea, sve vreme aktivno učestvuju u pravljenju iOS aplikacije, kao članovi projektnog tima.

 

Već smo pisali o tome da im tokom prakse posebno obraćamo pažnju na standarde i metodologiju razvoja softvera. Drugo što nauče su uslovnosti timskog rada unutar IT kompanije.

 

Timski rad i učenje o timu

Rad u velikoj organizaciji ima i prednosti i ograničenja, zaduženja su jasna i podrška je na zavidnom nivou. To se donekle razlikuje od rada u manjem timu, u kom skoro svako mora da preuzme više uloga, a možda da obavlja i zaduženja koja izlaze iz sfere programiranja.

 

Tokom prakse naši polaznici se upute i u jedan i u drugi pristup. A najviše se osposobe da budu prilagodljivi, što je u današnje vreme neophodno, pogotovo u dinamičnim IT strukama.

 

Primenjiva znanja

Čitavo iskustvo stručne prakse će našim polaznicima znatno povećati šanse pri zapošljavanju, ako im je to cilj, i nesumnjivo će im mnogo značiti u daljoj karijeri.

 

Jer, pored pretpostavke da su svi kroz obuke uspešno savladali materiju, poslodavci često traže od radnika i nešto više – sposobnost da se odmah spremno uhvate u koštac sa problemima, bez velikog “uhodavanja” i uvodne orijentacije.

 

Baš zato je našim polaznicima ova prilika da praksu obave u Comtrade-u, jednoj od najuspešnijih IT kompanija u ovom delu sveta, u kojoj je svima svakodnevni posao zahtevan i veoma dinamičan, zapravo neprocenjiva.

 

Uz ta raznovrsna praktična iskustva, predviđeni rezultat ove prakse je i upotrebljiva iOS aplikacija. Kako se već polako bliži kraj celog procesa, očekujemo da, u završnici, naši polaznici kolegama iz Comtradea i našeg Centra predstave svoju aplikaciju. Ona će polaznicima biti najbolja referenca u budućem traganju za poslom i u daljem radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *