Darko Zvezdanović za CODE: „Zaposlio sam se dok je obuka još uvek bila u toku!“ - Code Edu
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
22.07.2022

Darko Zvezdanović za CODE: „Zaposlio sam se dok je obuka još uvek bila u toku!“

Naš polaznik, Darko Zvezdanović, poželeo je novi poslovni izazov u kojem bi uživao i za koji bi bio dobro plaćen. Potraga ga je dovela u CODE centar za IT obuke, a mi smo razgovarali sa njim o iskustvu koje je stekao kod nas i o tome koliko je zadovoljan nastavom.

 

Zašto ste se odlučili za CODE centar?

Odlučio sam se za CODE centar zato što su ljudi, sa kojima sam stupio u kontakt, bili izuzetno prijatni i pružili mi odgovore na sva pitanja. Testing & QA, kurs koji sam odabrao, delovao mi je zanimljivo i zainteresovao me je naslovom i opisom, a što je najvažnije – upis je bio dostupan po veoma povoljnoj ceni.

 

Da li ste zadovoljni planom i programom nastave?

Kao neko ko ima iskustva u programiranju, koje sam stekao tokom studija, smatram da je kurs odlično koncipiran. Ljudima bez programerskog predznanja, možda je komplikovano da savladaju kompletan koncept objektno orijentisanog programiranja, pa tu vidim potencijal za ubacivanje više časova na kojima će da se, konkretno, obrađuje sam programski jezik.

 

Da li mislite da se trud uložen u savladavanje oblasti testiranja softvera isplati i na koji način?

Naravno, veliki trud se isplati na svim poljima. Ni ovde nije drugačiji slučaj. Sve je veća potreba tržišta za test-inženjerima, tako da smatram da je ovo jedan veliki korak ka pronalaženju posla u IT struci. Nazvao bih kurs polaznom stepenicom, koja pruža dosta mogućnosti, u zavisnosti od ličnih ciljeva. Posle obuke, možete da se usavršavate i usmeravate u kojem god pravcu poželite, bilo to programiranje ili testiranje. Naučićete da pristupate stvarima otvorenog uma i da razmišljate o svim mogućim rešenjima, bila ona logična ili ne.

 

Koliko brzo ste se zaposlili nakon obuke u CODE centru?

Zapravo, zaposlio sam se dok je obuka još uvek bila u toku. Tačnije, prošao sam sve krugove testiranja u firmi u kojoj trenutno radim.

 

Šta biste savetovali onima koji razmišljaju o tome da uplove u IT vode?

Svima onima koji žele da se oprobaju i uplove u svet IT-a, savetujem da ne brinu previše i da, jednostavno, pokušaju, jer ― ništa nije nemoguće. Potrebno je samo da budu uporni i da žele time da se bave, čak i ukoliko nisu imali prethodnog iskustva sa računarstvom. Kao diplomirani profesor matematike, po struci, želeo sam da probam nešto novo, a za školsku katedru, uvek mogu da se vratim. Izazvao sam sebe da uradim nešto drugačije i, istovremeno, isplativije, pa sam zato i upisao kurs.

 

Uvek je dobra ideja da odabereš promenu na bolje. Darkova priča nam to i te kako pokazuje. Ako još uvek nisi siguran da li je IT prekvalifikacija dobar korak, nadamo se da će njegov primer da ti pomogne da doneseš pametnu odluku i izabereš karijeru budućnosti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *