Mob. + 381 65 2096 852 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
26.01.2019

Zimski Open Day 2019

Ako neko broji, od našeg letošnjeg prvog Otvorenog dana, do našeg prvog Otvorenog dana u 2019. godini prošlo je 4 meseca, 30 dana i 21 sat. Dobro, eto, mi brojimo, jer smo se bili uželeli prilike da uživo porazgovaramo o našim obukama sa najzainteresovanijima među vama. Zato smo se obradovali dolasku svih koji su upisali petak, 25. januar 2019. u svoje kalendare.

 

Ni sneg, koji je zavejao Beograd tog petka popodne, nije ih zaustavio da dođu u zgradu Comtrade-a malo posle četiri popodne, na naš Open Day, kako bi saznali detalje o radu našeg centra za IT obuke.

 

Ovaj skup je za sve koji razmatraju gde da se specijalizuju za neki vid programiranja bio idealna prilika da sagledaju šta im se tačno nudi u Code centru. Nije nažalost bilo mogućnosti da obiđemo učionice jer su se u tom trenutku u njima odvijala predavanja. Ali, bilo je prilike da se gosti upoznaju sa našim predavačima, kao i sa nekim od prethodnih polaznika i naravno, članovima našeg tima. Ovakav utisak iz prve ruke ne mogu da zamene digitalni kanali, video, prepiska, pa čak ni razgovori telefonom.

 

Na početku, prisutnima se obratio direktor naše škole, Srećko Miodragović. Ispričao im je čime se sve kompanija Comtrade bavi, zašto ulaže u čak tri akreditovane škole formalnog obrazovanja i jednu neformalnu (Code), kao i koji su planovi za budućnost i kompanije i škole. Opisao je Comtrade u jednoj rečenici – kao kompaniju koja prodaje znanje.

 

Posle njegovog obraćanja, govorio je jedan od predavača Code centra, istovremeno i vodeći inženjer u timu Comtrade-ovih programera koji trenutno rade na projektu automatizacije skladišta jednog mega marketa u Australiji, Konstantin Kočić. Gostima je pomoću videa pokazao kako izgleda to automatizovano skladište i na kojim aspektima Comtrade programeri rade.

 

Posle njega, prisutnima su se obratile i naša programska direktorka Milica Rajčić i koordinatorka Marina Marković. Govorile su konkretno, u detalje, o tome šta sve zainteresovane očekuje na našim obukama, kakva je dinamika nastave i šta sledi ako se odluče za upis kod nas.

 

Nakon brojnih pitanja prisutnih i odgovora našeg tima, svi smo pošli u obilazak sedišta grupacije Comtrade, da bi učesnici iz prve ruke videli kako izgleda IT kompanija svetskog profila. Pokazali smo im i deo zgrade gde rade programeri, a gde po završetku radnog vremena, zbog povećanja posla i potrebe za proširenjem tima, vršimo radove na adaptaciji prostora. To je još jedan pokazatelj kolika je potražnja za programerima u današnjem poslovanju, kako u Comtrade-u, tako izvesno i u drugim kompanijama.

 

Obilazak smo završili u IT klubu, gde su se prisutni podelili po grupama i iskoristili priliku da razgovaraju sa predavačima shodno interesovanju. Razgovori su bili dinamični, a naši gosti su između ostalog hteli da saznaju i to kako su se naši predavači odlučili za programiranje i koliko im je vremena trebalo da dostignu nivo znanja koji imaju danas.

 

Oni koji su došli na naš Open Day imali su i priliku da razgovaraju sa nekim od prethodnih polaznika naših obuka i da od njih čuju kako ceo proces nastave, prakse i zapošljavanja izgleda iz njihovog ugla. Gostima je bilo vidno zanimljivo da čuju kako su njihovi prethodnici došli u Code bez ikakvog predzanja, a tokom nekoliko meseci obuke vrlo dobro savladali materiju i stekli samopouzdanje.

 

Verujemo da smo ljudima koji su došli kod nas prošlog petka uspeli da pomognemo da se bolje upoznaju sa našim radom, obukama i uopšte programiranjem kao zanimanjem.

 

Za događaje koji slede i dodatne informacije, pratite nas na našoj Facebook stranici, kao i ovde na blogu.

Komentari

1 thought on “Zimski Open Day 2019

  1. Zoran Sudimac says:

    Potvrdjujem dolazak na Open day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *