BLOG

Nacionalna služba za zapošljavanje izabrala Code centar za IT specijalizaciju na tenderu za projekat ”Prekvalifikuj se za IT”

Novi ciklus obuka započeo je u Code centru za IT specijalizaciju po planu. Polaznike prvih obuka zaokupljaju Java i Front-End, dok u narednim nedeljama startuju i obuke za QA Testing, Android i Web Design.

Ali, našim polaznicima će se ove sezone pridružiti još 300 novih studenata, jer je Code centar nedavno izabran na tenderu Nacionalne službe za zapošljavanje i sprovešće pet najaktuelnijih IT specijalizacija za polaznike u Beogradu.

Završeno testiranje kandidata u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje

Sredinom septembra, u našem centru se odvijalo testiranje učesnika u projektu Nacionalne službe za zapošljavanje ”Prekvalifikuj se za IT”. Čak 1.000 kandidata prošlo je kroz Code centar tokom sedam dana, a zanimljivo je napomenuti da za prolazak kroz selekciju nije bilo neophodno stručno predznanje. Testiranje je obavljeno u grupama od po 60 kandidata, a procenjivane su njihove sposobnosti za primenu logičkog pristupa u rešavanju problema, kao i poznavanje engleskog jezika. Test se sastojao od 70 pitanja na koja su kandidati odgovarali online, iz prostorija Code centra koji se nalazi u poslovnoj zgradi kompanije Comtrade.

Više od 300 polaznika koji prođu selekciju Code centra čeka šestomesečna obuka podeljena na 400 intenzivnih časova u grupama od dvadeset pet učesnika. Nastava obuhvata teorijski deo i praktično osposobljavanje na zadacima zasnovanim na praksi kompanije Comtrade.

Teme obuka koje je definisao NSZ su Web aplikacije, Front-End, PHP, .NET i JavaScript. I kada se njima priključe naše redovne obuke, s ponosom možemo da kažemo da će veliki broj studenata izaći iz našeg centra sa primenljivim IT veštinama, već u narednih šest meseci.

S diplomom u džepu i znanjem u malom prstu. 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Savski nasip 7
11070 Beograd

Tel. +381 11 201 55 00
Mob. +381 65 209 66 82