CODE centar za IT obuke | Testing for QA
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00

Želiš da postaneš
QA Software tester?

Nauči MANUELNO i AUTOMATSKO testiranje softvera. Obuka traje 2,5 meseca i podeljena je na 72 školska časa. Svaki čas obuke se snima i dostupan je polaznicima 24/7. Nastava je intenzivna i onome ko joj se posveti garantujemo da će testirati softver budućnosti.

Zašto QA?

%

vremena i rada uloženog u razvoj softvera posvećuje se testiranju

%

korisnika obriše aplikaciju posle 3 meseca ukoliko nisu zadovoljni njenim performansama

%

kompanija ima testere među zaposlenima, dok ostatak polako dobija svest o njihovoj važnosti

%

korisnika koji vide nepregledan vebsajt ili aplikaciju koja ima bagove smatra da biznis ne mari za svoje korisnike

Testing & QA

Testiranje softvera i kontrola kvaliteta su procesi kojima se poboljšava kvalitet aplikacija. Testiranje se vrši u svakoj fazi razvoja softvera, počevši od specifikacija zahteva, dizajna, kodiranja, pa sve do trenutka kada krajnji korisnici prihvate aplikaciju.

 

Statistika kaže da se više od 40% vremena i rada uloženog u razvoj softvera posvećuje raznovrsnim oblicima testiranja, što angažuje različite grupe – programere, testere i korisnike. Složeni softverski sistemi zahtevaju detaljno i sveobuhvatno testiranje, a to podrazumeva ozbiljne analitičke i tehničke veštine testera uključenih u postupak.

 

Potražnja za testerima softvera je velika i stalno raste, te ko do sad nije pomišljao na karijeru u ovom sektoru, možda je sad pravi trenutak da ozbiljno razmisli. Ako želiš karijeru koja je izazovna, važna i kreativna, tokom koje neprekidno učiš i koja će te stalno nagrađivati osećajem ponosa, testiranje softvera je pravi izbor za tebe.

obuke-section-1-bedge-min

R. BROJ
Teme
Fond Časova
1.
Software Development
4
2.
Testing basics
12
3.
Test Automation
8
4.
Introduction to OOP and Languages
24
5.
Selenium
24
6.
Final exam
/

ukupno časova: 72

Sadržaj obuke

Maja-min

„Završila sam Ekonomski fakultet u Beogradu. Zbog želje da nađem posao u IT sektoru, odabrala sam ovu QA obuku kao najbolji prvi korak. Čini mi se da sam prvi put videla reklamu na Instagramu story-u, pa sam nakon toga otišla na CODE sajt. Mnogo sam zadovoljna profesorom i prenetim znanjem. Prešli smo osnovne stvari i dobili nova znanja. Predavanja su bila odlična. Pored toga, prelazili smo teorijska pitanja i pripremali se za intervju za posao.
Nakon obuke, krenula sam na praksu baš kao QA Intern. Preporučila bih ovu obuku svima koji žele da započnu karijeru kao mladi QA testeri.“

Maja Šorgić (25)
Petar-min

„Oduvek sam težio ka inženjerstvu. Gradnja i ostvarenje određenih projekata mi je oduvek bilo interesantno. Tehnologija i kvalitet tehnologije su oblasti koje su mi se uvek nekako provlačile kroz život uporedo sa studijama i pokušajem da ostvarim svoje ciljeve. Bilo je pitanje trenutka kada ću promeniti interesovanja. Za Code centar sam čuo nakon što sam shvatio da želim da se bavim razvojem tehnologije i krenuo u potragu za školom koja mi to nudi. Tako sam pronašao Code centar. Tokom obuke za QA Software Testera sam shvatio da je to posao kojim želim da počnem da se bavim i u kom želim da napredujem dalje. Dobio sam veliku podršku od predavača Uroša Kovačevića, kao i mnoštvo korisnih informacija. Nakon završene obuke, moj pravac se potpuno preokrenuo i pronašao sam posao već posle prvog razgovora. Preporučio bih ovaj kurs svakome ko je u nedoumici ili na životnoj prekretnici kao što sam i ja tada bio.“

Petar Radosavljević (29)

Iskustva
polaznika

Upis je
u toku!

obuka

Testing & QA

redovna cena (eur)

890

PROMOTIVNA CENA ZA PLAĆANJE NA 3 RATE (EUR)

660

PROMOTIVNA CENA ZA PLAĆANJE u celosti (EUR)

630

*Cene u evrima se obračunavaju prema srednjem kursu NBS.