Uvod u Web Design

Računarima je svejedno.
Nama baš i ne.

front end

Bez veb dizajna, internet bi izgledao mnogo drugačije. HTML predstavlja kod na kom se on zasniva. Bez njega, struktura veb stranica ne bi bila ista. Ne bismo mogli da ih oblikujemo onako kako bismo hteli, određujemo njihovu strukturu, dodajemo slike, boje, da prilagođavamo iste stranice za ekrane računara i telefona. Stranica na kojoj čitaš ovaj tekst bi izgledala potpuno drugačije. Ukratko, prikaz interneta ne bi ličio ni na šta, da nije strukture koju nam daje HTML.

CSS je kod koji tu strukturu, koju nam daje HTML, dodatno ulepšava, oblikuje i vizuelno prilagođava onome što mi kao ljudi doživljavamo kao lepo i prijatno ili dobro dizajnirano.

Računare baš briga. Veb-dizajn isključivo ljudima olakšava iskustvo na internetu. S obzirom da internet mahom koriste ljudi, lako je zaključiti zašto je veb dizajn bitan.

Zanima te kako da uđeš u svet veb dizajna?

Nudimo ti priliku da savladaš znanje potrebno za razvoj veb sajtova na našoj letnjoj radionici, kroz praktičan rad na konkretnom projektu.

Nauči kako da praviš funkcionalne veb sajtove, sa tekstom, slikama, vezama i multimedijalnim sadržajima. Nauči da ulepšavaš stranice koristeći prilagodljivi dizajn, tipografiju, boje i animacije, kao i još mnogo toga.

Garantujemo da ćeš posle završene radionice znati kako da napraviš stranicu u HTML formatu i da je dodatno dizajniraš pomoću CSS-a.

Radionica se održava od sredine jula do sredine avgusta.

Prijavi se odmah, mesta nema mnogo.

Sadržaj radionice

U 50 školskih časova, raspoređenih na 3 dana nedeljno po 4 časa, kroz praktičan rad, naučićeš:

Teme
Introduction to Web
IDE (Notepad++, Visual Studio Code)
HTML / HTML5
CSS
Bootstrap CSS
FTP
Deploying App on Web Server
Mini Project – Website

Sve to za neverovatnih 275 evra.

Ako izboriš mesto na ovoj obuci, na kraju leta imaćeš sjajan rezultat:
umećeš da praviš interaktivne sadržaje na vebu!

Prijavi se

Savski nasip 7
11070 Beograd

Tel. +381 11 201 55 00
Mob. +381 65 209 66 82