Čemu služi AngularJS

Zašto komplikovano, kad može jednostavno?

front end

AngularJS je najpopularniji JavaScript MVC framework i omogućava kreiranje dobro strukturisanih front-end aplikacija, koje su lake za testiranje i održavanje. Pokrenuo ga je Google, kao open source projekat, da bi poboljšao korisničko iskustvo posetilaca sajtova.

Zašto je to važno? Bez JavaScript-a, mnogo toga na internetu ne bi izgledalo kao što izgleda. Ni Facebook, ni Instagram, a ni mnoge druge veb stranice, ne bi postojale. Ne bi ti se, na primer, odmah pojavila notifikacija kad ti neko lajkuje sliku, nego tek pošto ponovo učitaš stranu. To je samo jedan u moru primera – da sad ne komplikujemo.

Tvoj ceo doživljaj na internetu bi bio složeniji. Skrolovanje kroz postove, otvaranje slika, ostavljanje komentara i još mnogo, mnogo toga ne bi bilo tako lako, ne bi čak ni izgledalo jednostavno. Savladavanjem AngularJS, steći ćeš potrebno znanje za izradu single-page aplikacija, interaktivnih veb stranica i još mnogo toga. Pitaš se šta su single-page aplikacije?

Najjednostavniji primer je Gmail. Tvoj browser ne otvara novi prozor kad klikneš na poruku u inbox-u, jer mu AngularJS omogućava da pokrene njen kod i prikaže samo nju. Kada odlučiš da se vratiš u inbox, pritisneš dugme, a AngularJS skloni poruku i ponovo prikaže sam inbox, unutar istog prozora, na istoj stranici. To je samo jedan od primera, a ima ih na hiljade.

Shvataš zašto bi bilo dobro da savladaš ovo znanje. Primene su široke. Radionica se održava od sredine jula do sredine avgusta. Prijavi se odmah, mesta nema mnogo.

Sadržaj obuke

U 50 školskih časova, raspoređenih na 3 puta nedeljno po 4 časa na dan, kroz praktičan rad, naučićeš:

Teme
Introduction to Angular
User Interface (UI) Components
Testing Angular Components & Functionality
Adding Interactivity to Your Applications
Navigation and Data Transformation
Building Interactive Forms
Managing Asynchronous Behavior
Extending Angular Capabilities
Mini Project

Sve to za neverovatnih 275 evra.

Ako izboriš mesto na ovoj obuci, na kraju leta imaćeš sjajan rezultat:
umećeš da praviš interaktivne sadržaje na vebu!

Prijavi se

Savski nasip 7
11070 Beograd

Tel. +381 11 201 55 00
Mob. +381 65 209 66 82