Mob. + 381 65 2096 852 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
30.03.2021

Java – omogućava da pratiš svoje snove

U IT svetu, ovoga trenutka, koristi se preko 600 programskih jezika različitih nivoa rada. Međutim, samo Java predstavlja programsku platformu na koju se oslanja celokupna tehnološka industrija. Razlog za to je čitav niz prednosti koje ovaj jezik nudi, i zbog kojih će nastaviti da oblikuje modernu tehnologiju i u narednim decenijama. Od širokog polja primene, do traženosti na tržištu, predstavljamo neke od ključnih razloga zbog kojih je učenje Jave pravi izbor za vas:

 

 

JAVA JE NAJČEŠĆE KORIŠĆENI PROGRAMSKI JEZIK NA SVETU.

 

 

Zlatni standard u IT industriji. Java pokreće oko 3 milijarde digitalnih uređaja širom planete. Koji je razlog za ovoliku popularnost? Jednostavno, Java ima mnogo primena u stvarnom svetu.

 

Netflix, Pinterest, Amazon, Spotify i Instagram, samo su neke od platformi koje koristimo skoro svakog dana. A sve one koriste Javu. Budući da je dizajnirana i za internet tehnologije, ona je popularan izbor za pisanje bezbednih i nezavisnih programa. Takođe, koristi se i za mrežno programiranje, veb razvoj, cloud i razvoj Android aplikacija. Upravo zato i jeste toliko značajna: Java je oblikovala čitav spektar tehnologije koju svakodnevno koristimo – i zbog toga će biti nezamenljiv izbor i u budućnosti.

 

 

 

JAVA JE SJAJNA OSNOVA ZA IT KARIJERU.

 

office

Ključan faktor da odaberete Javu kao prvi programski jezik je što će vas naučiti da razmišljate poput programera.

 

Nije dovoljno znati samo jezik. Ako naučite Javu, savladaćete i neke od ključnih osnova programiranja koje ćete koristiti tokom cele karijere.

 

Takođe, Java spada u takozvane jezike objektno orijentisanog programiranja (OOP). Učenje OOP zahteva od polaznika logičko razmišljanje – u praktičnom i apstraknom obliku. Ukoliko to usvojite kao osnovu za učenje programiranja, za vas ne postoje granice. Veoma brzo i lako ćete svoje znanje dalje nadograđivati brojnim novim veštinama.

 

 

 

JAVA JE ZREO JEZIK.

 

Znamo, zvuči čudno, ali ovo je zaista kompliment. Veoma je iznenađujuće da je programski jezik star čak tri decenije i dalje izuzetno relevantan u svetu tehnologije.

 

Već smo pomenuli da Java ne gubi na popularnosti, uprkos godinama. Ali, kako ovo pomaže onima koji je tek uče? Pa, prosto rečeno, ako ste novi u programiranju i tek učite Javu, na skoro svaki problem na koji ćete naići, već je naišao neko drugi – i rešio ga za vas. Svako pitanje koje možete da postavite, već ima svoj odgovor. Svaka nedoumica ima svoj proveren i dokazan odgovor i rešenje. Ako ovome dodamo i činjenicu da je Java laka za učenje i savladavanje, vidimo zašto je sjajan izbor čak i za apsolutne početnike.

 

 

 

JAVA VAS PRIPREMA ZA MNOGE, DOBRO PLAĆENE POSLOVE PROGRAMERA.

 

java

Čak i u konkurenciji drugih, modernih jezika, potražnja za Java programerima ostaje velika. Zapravo, Java je, ne samo veoma tražena na tržištu rada, već je i siguran karijerni izbor.

 

Statistika nam pokazuje da je čak 92.5% Java programera zadovoljno odabirom profesije i nema nameru da je menja.

 

Java je svuda – omogućava rad Android, serverskih i finansijskih aplikacija, Big Data i cloud tehnologija, i još mnogo čega. Koristi je veliki broj kompanija i organizacija, tako da je teško zamisliti da potražnja na tržištu rada opadne. Uzmimo samo razvoj mobilnih aplikacija kao primer. Svakog dana, na Google Play platformi se objavi preko 3000 novih aplikacija: svaku od njih razvijaju programeri koji moraju da znaju Javu.

 

 

Ako će u budućnosti programeri upravljati svetom, onda će Java programeri biti najcenjeniji među njima. Upravo iz tog razloga, pozivamo vas da se upoznate sa Java kursevima Code centra koji će vam omogućiti da usvojite veštine od neprocenjive vrednosti. Bilo da ste početnik ili imate neko predznanje, naš pažljivo dizajniran pristup će svakom polazniku obezbediti kvalitetnu osnovu za početak karijere uspešnog i nezamenljivog Java programera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *