Dušan Matijašević za CODE: ,,Ne dvoumite se – IT karijera je pravi izbor za uspešnu budućnost!“ - Code Edu
Mob. +381 65 2096 852 Mob. +381 65 2096 682 Tel. +381 11 201 55 00
< Nazad
28.06.2021

Dušan Matijašević za CODE: ,,Ne dvoumite se – IT karijera je pravi izbor za uspešnu budućnost!“

Nikada nije kasno da odabereš promenu na bolje – naš polaznik Dušan pravi je dokaz za to. Nakon završene Testing & QA obuke u CODE centru, vrlo brzo je uspeo da nađe posao svojih snova. Ako još uvek nisi siguran da li je IT prekvalifikacija dobar korak za tebe, pročitaj Dušanovo iskustvo koje ti može pomoći da doneseš pametnu odluku.

 

Čime si se bavio ranije i zašto si odlučio da uploviš u IT vode?

 

Pre nego što sam odlučio da pređem u IT Industriju, odnosno IT sektor, punih 15 godina sam uspešno radio u bankarskom sektoru – u banci koja je skoro privatizovana i iz ruku državnog aparata prešla u privatnu svojinu. Obzirom da sam oduvek želeo da bliže upoznam IT sferu i da su me oduvek zanimali određeni programski jezici koje nisam uspeo samostalno da savladam, odlučio sam se za CODE centar, kao jednu od najeminentnijih ustanova za pohađanje obuka iz oblasti informacionih tehnologija. Svakako, jedan od razloga je i taj što u bankarskom sektoru nisam uspeo da postignem ciljeve koje sam sebi zacrtao, upravo zbog dugogodišnje partokratije koja je vladala u banci i zbog koje mladi kadrovi kao ja nisu mogli da dođu do izražaja.

 

Šta ti se najviše dopalo tokom obuke u CODE centru?

 

Sama obuka u CODE centru je za mene bila fantastično iskustvo: od samih uslova koji su bili i više nego odlični, počev od predivnih predavača od kojih smo zaista dosta naučili, pa sve do samog koncepta obuke koja je osmišljena da u nama svakoga časa budi sve više interesovanja za novim znanjima i učenjem. Vuk i Dušan su na najbolji mogući način uspeli da nas uvedu u svet QA automatskog testiranja, da nam motivacijom i konstantnim davanjem saveta pomognu radi daljeg usavršavanja i usmeravanja ka željenim oblastima u budućnosti.

 

Da li si se zaposlio u IT sektoru i koliko ti je obuka pomogla u tome?

 

Pred sam kraj obuke, prilikom traženja adekvatne pozicije na IT portalima, zapazio sam Comtrade oglas i odmah se prijavio. Obzirom da sam prethodno iskustvo testiranja aplikacija imao i u banci (doduše više manuelnog tipa), nakon samo nekoliko dana sam dobio poziv od kolega iz Comtrade-a radi intervjua za pomenutu poziciju. Na moju veliku sreću, regruteri i budući pretpostavljeni iz Comtrade-a su u meni prepoznali odličan potencijal i od 01. 07. ove godine se priključujem novim izazovima u našoj najboljoj IT kompaniji.

 

Šta savetuješ ljudima koji razmišljaju da upišu IT obuku u CODE centru?

 

Ono što bih voleo da naglasim svim onim ljudima koji se nalaze na određenim poslovnim raskrsnicama i putevima je da se ni jednog trenutka ne dvoume i ne postavljaju sebi pitanje da li je IT karijera ono što u narednim godinama i decenijama žele da rade. IT svet je veoma zanimljiv, toliko novih mogućnosti otvara, a ono čemu svi naravno težimo je i novčana satisfakcija koja u IT sektoru nikada ne izostaje.

 

Pravo je vreme da i ti, kao i Dušan, odabereš karijeru u kojoj ćeš uživati i biti dobro plaćen. Upis za Testing & QA obuke u CODE centru kompanije Comtrade je otvoren i čeka na tebe! Iskoristi promotivne cene i uštedi 150€ za online obuku ili 190€ za tradicionalnu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *